top of page

מה אנחנו יודעים על מחקר שוק בחול

  1. בראש ובראשונה אנחנו יודעים בוודאות שמדובר על תהליך שהוא מאד יקר – מחקר שיווקי עולה בארצות הברית ובמערב אירופה בין פי 4 לפי 6 ולעתים אף יותר ממחירו בישראל. לדוגמה מחירה של קבוצת מיקוד (אחת!) בארצות הברית יכול לנוע בין 5,000$ ל-12,000$ (תלוי במוניטין המכון ובקושי לגייס משתתפים). לעומת זאת מחירה של קבוצת מיקוד בישראל יכול לנוע בין 1,800$ ל-2,800$. ומחקר כמותי? מחירו של סקר אינטרנטי סטנדרטי בסיסי (ללא מודלים מורכבים או טכניקות מתקדמות) של 30 שאלות ו-500 נדגמים יכול לנוע בין 25,000$ ל-40,000$. ובישראל מחירו הוא פחות מרבע.

  2. מי שאוסף את הנתונים עבור הסקרים האינטרנטיים הם פאנלים המתמחים בכך. הפעילות המקובלת עם פאנלים כאלה מאופיינת בהעברת שאלונים מוכנים. עם הגעת השאלונים למפעילי הפאנלים, השאלונים עוברים תהליך של תכנות במערכת ומשם הם נשלחים למדגם של פאנליסטים לפי הקריטריונים של הדגימה הנדרשת. הבעיה עם פאנלים כאלה היא שלעתים יש כאן מעין "חור שחור" שבו מתנהלת הפעילות הזו ללא כל שקיפות, ולמעשה למכונים אין שליטה תוך כדי התהליך אלא לאחר הבדיקות בדיעבד. 

  3. בעיה נוספת היא שבחלק ניכר מהמחקרים הבינלאומיים יש צורך באיסוף נתונים בו זמנית מכמה ארצות, ואז ההתקשרות היא אל מספר מכונים שונים בארצות השונות. שימוש במכונים מקומיים בכמה ארצות יכולים לתת חוסר אחידות בהתייחסות, בניתוח הנתונים ובכתיבת המסקנות.

  4. מאחר שחלק ניכר מהיצואנים או היצואנים הפוטנציאליים (חברות הזנק) אינם מבצעים מחקרי שוק בתדירות גבוהה, לעתים המחקר מבוצע על ידי המכון שנשכר אד הוק (בדרך הבחירה היא מסיבות של עלות), כאשר ההיכרות אתו ועם הצוות שלו היא מאד מוגבלת, ומכאן חשש להפתעות.

  5. מי שהתנסה בעבודה עם מכון מחקר בחו"ל יודע שיש פוטנציאל לבעיות של העדר תקשורת עם צוות המחקר, בגלל מגבלות תקשורת, מנטליות שונה ואפילו בעיות שנובעות מפערי שעות כשעובדים מול מכונים באמריקה, אוסטרליה ומזרח אסיה. פערים כאלה יכולים ליצור אי הבנה או התמקדות לא מספיק מדויקת על צרכי המידע והדגשים של המחקר.

מה אנחנו מציעים

בזכות ההסכם עם אחד מפאנלים הבינלאומיים הגדולים בעולם, גבשנו עבור לקוחותינו מספר יתרונות בולטים. 

ההסכם כולל צורת עבודה שבה אנחנו מתכנתים את השאלונים במחשבים שלנו ומעבירים להם לינק. הם מפיצים את הלינק לפי דרישות המדגם, והשאלונים המלאים עוברים ישירות אלינו בלי שהם עוברים דרך הפאנל. היתרון הבולט של צורת עבודה זו הוא, כאמור, שליטה מלאה על איסוף הנתונים במהלך האיסוף. יתרונות נוספים הם שאף אחד אינו נחשף לנתונים שנאספו. איסוף הנתונים מתבצע במהירות ובשליטה מלאה שלנו.

לפאנל הבינלאומי הזה יש משיבים מכל העולם כולל ארצות באפריקה אסיה מזרח ומערב אירופה, צפון ודרום אמריקה - מה שמגוון את אפשרויות האיסוף מארצות שונות ואפילו איסוף מכמה ארצות בו זמנית.

אך היתרון האמיתי – והלא בלתי חשוב - הוא המחיר הסביר שמאפשר גם קבלת מחקר צרכנים ברמה גבוהה. בגלל ההסכם המיוחד שהגענו אליו עם הפאנל שמאפשר לנו לתפעל את הסקר מתוך משרדינו בתל אביב, קבלנו עבור לקוחותינו מחיר שאפשר רק לחלום עליו. בתוצאה מכך אנחנו יכולים להציע סקרים אינטרנטיים בכל העולם בעלות שנעה בין 55% ל-65% מעלות הסקרים בארצות השונות ולעתים אף פחות, כאשר המחויבות שלנו היא שלא תהיה כל פשרה על איכות העבודה והיא תמיד תהיה בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים שמכון רותם הציב לעצמו.

ספרו לנו על האתגר השיווקי שלכם

תודה על הפניה! ניצור איתך קשר בהקדם

"If you cant measure it, you cant change it.
If you cant measure it, you cant improve it"
Peter Drucker

bottom of page